Voor welke problemen

Welkom bij Ouder- en Kindpraktijk Vroeg, het specialistisch centrum in de Drechtsteden voor jonge kinderen (tot ongeveer 5 jaar) en hun ouders. We zijn bereikbaar voor jonge kinderen uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Wij werken vanuit principes van de Infant Mental Health. Dat betekent dat we zorgen om jonge kinderen altijd oplossen in samenwerking met ouders. Als ouder bent u immers zo nauw betrokken bij uw jonge kind, dat een groot deel van de oplossing vaak dichter bij ligt dan u denkt; in het contact, de band die je opbouwt, hoe je samen aan elkaar leert wennen.

Wij zien zwangere moeders die zorgen hebben over hoe hun eigen leven en ervaringen, de zwangerschap kan beïnvloeden. Die hun kind en zichzelf een goede start wensen maar bang zijn of dat wel gaat lukken. 

Soms verloopt de start echter niet zoals je had gehoopt. Huilbaby’s, slaapproblemen bij jonge kinderen, moeilijkheden met eten. Soms is dat ‘gewoon’ voor baby’s, maar soms is er ook meer aan de hand en gaan problemen niet zomaar over, ook niet na met tips van andere moeders of het het consultatiebureau. In zo’n geval kijken we mee hoe het met u en uw kind gaat en wat we kunnen inzetten zodat de problemen en zorgen verminderen. 

Maar ook wanneer de kinderen wat ouder zijn, en er zijn zorgen over de kinderen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Blijft uw kind wel erg lang boos en driftig en is het bijna niet te kalmeren? Of vermijdt het allerlei situaties en heeft het u als ouder wel erg veel nodig? Is er sprake van een probleem in de taalontwikkeling waar logopedie niet veel in helpt, gedragsproblemen of valt het kindje op bij de peuterspeelzaal of op het kinderdagverblijf? Ook dan kunnen we meedenken en onderzoek inzetten om samen te ontdekken wat er aan de hand zou kunnen zijn.